Trädhuset
uppe bland träden i en skogssluttning på Hovdala området söder om Finjasjön. Utsikt över Finjasjön. På sommaren brukar det vara café.

12 juli 2019
Svänger in på vägen till Hovdala slott. Tar höger in på en grusväg som går mot södra Finjasjön, Guldkusten. Genväg till Trädhuset förbi hundslinga och en liten badplats. Hyfsad grusväg fram till badplats. Sedan värre, backen upp till Dalleröd är usel. Tror att vägen inte underhålls längre. Kanske vägen blir än sämre längre fram, ställer därför bilen på den öppna platsen vid Dalleröd, mittemot ladan.

Följer en stig genom skogen, en kort sträcka, till Trädhuset. Det ligger uppe bland trädstammarna med utsikt över Finjasjön. På sommaren är där ett café. Går upp för trappan på sidan. Där är en terrass med stolar och bord till caféet. Trädstammar sticker upp genom golvet. I huset är en mindre konferenslokal. Det är sig likt sedan jag var här 2006. Vill ha en Hovdalatårta, men det har de inte. Har däremot våffla med grädde och sylt. Sitter skönt med utsikt och ljud av åska mot Finjasjön. Liten men ständig ström av gäster. Skönt, trivsamt och gott.

Tar den långa trärampen till vägen och den riktiga parkeringen. Går grusvägen tillbaka till "vår" parkering. Vägen ser bra ut, bättre att köra den och sedan den riktiga och asfalterade vägen till Hovdala slott.

Kan inte motstå en hovdalatårta i Fröknarnas café och Honung i butiken. Besök i trädgården och orangeriet, sedan förbi en blomsteräng mot parkeringen.

Karta