Romeleklint
en klint 175 meter över havet på Romeleåsen. En gång med fin utsikt, nu omgiven av uppvuxen skog. Men också fina omgivningar med fäladsmark och vyer. En 6 km vandring.

6 oktober 2013
Äter en bastant frukostbuffé på Vismarlövs café . Kan nog behövas inför en backig vandring på Romeleåsen över Romeleklint. Parkeringen nedanför the Lodge är nästan full. Går in på blåmarkerade rundan över Romeleklint, det är också Skåneleden. En tipsfråga undrar vad de orange markeringarna betyder. Kommer till Väderkullen med Skåneledens vindskydd och utsikten mot Romeleklint. Höstfärger tyder på att hösten är på gång. En mountainbikecyklist far nerför stigen. Stigen kommer ut på en tvåhjulsväg. Vid en betesmark går leden in på en stig. Jag lyckas skrämma en ko, den tittar förgrymmad på mig. En gångrist för in i hagen. Går upp på en höjd med vidsträckta vyer över landskapet mot Malmö och Lund. Längs hagen står en vacker rad med björk. Återvänder till stigen som går in i skogen.

Går i kanten av en hage med utsikt mot öster. Gångrist in på betesmark, bortom en sänka tornar Romeleklint upp sig. Det är brant uppåt, hjärtat bultar extra. Stigen kantas av en stor myrstack. Viker av på stigen upp på Romeleklint, 175 meter över havet. Den näst högsta punkten på Romeleåsen. Förr fanns en utsikt, men nu har skogen växt upp. Man ser inget av den idag. Radartornet står kvar, radarn är nog borta. Går grusvägen ner, en kort sträcka genom lövskog, sedan stig genom granskog. I en backe är gupp och hopp och svängar, för mountainbikefrälsta. Två kommer med full fart ner, hoppar rakt över stigen. Hoppas de har koll på att ingen kommer på stigen.

Kommer ut på en tvåhjulsväg, vid sidan står en sten till synes rest av människor. Går under bokars solbelysta lövverk. Två mountainbikecyklister far förbi. Viker av på stig genom granskog. Passerar två cyklister, hon har nog ramlat. Verkar ha ont. De verkar ha kontroll på läget. Lövklädd stig, som leder ut på fält. Kort sträcka på en grusväg, sedan stig över en hage med jakttorn. Det är snart jakttider, då får man hålla sig härifrån. En stig tar oss tillbaka till the Lodge. Ett lite lyxigt hotel, restaurang och spa, förr stod här en enkel stuga med kaffeservering. Då kunde man också se utsikten, men den förbehålls idag hotellets gäster. Går vägen ner till parkeringen. En mountainbikecyklist packar ihop sin cykel.

Skåneledsvandringar:
Veberöd - Romeleklint
Knivsåsen - Genarp

Karta