Vismarlövs väv & bagarstuga
gårdsbageri i Vismarlöv, mellan Klågerup och Genarp, med stenugnsbakat bröd, spettkakor, och café.

18 augusti 2013: På en rundtur med en bekant tar vi hit. Det blir lunch med en "tockamacka" (rökt tuppfilé) med philadelphiaost och grönsaker. Vi får en korg, stoppar ner vår lunch, och går till dammen. Det smakar bra. När vi ätit färdigt kommer en katt spatserande, sällskaplig är den. Den hoppar upp på en stol, tittar mot bordet. Vad kan finnas för gott där? Raskt hoppar den upp på bordet, slickar i sig överbliven philadelphiaost. Sedan ner på stolen igen. Den putsar sig belåtet, det där var gott. Den tackar för smakbiten och strosar iväg, det gör vi också. Tack för sällskapet, det var trevligt. Det blir bara gässen kvar vid dammen.

28 oktober 2012: Efter en vandring runt Häckebergasjön sitter en fika bra. Egentligen skulle det räckt med en kaka, men jag kunde inte motstå kakbufféen. En av varje tog jag. Vågar mig inte på kaffe också, kan bli för mycket för mitt oroliga hjärta, så en kopp thé får duga. Slår mig ner inne, men det går att sitta ute. En bit bort finns platser vid en damm, men det är aningen för kyligt tycker jag. Man gör egna spettekakor, nä det blir för mycket sött.

16 oktober 2011: Vid vägen mellan Klågerup och Genarp ligger byn Vismarlöv. I avtaget mot Eksholm står en vägvisare med Gårdsbageri och vävstuga. Efter några hundra meter är en gård med parkering. Parkeringen är nästan full med bilar och motorcyklar. Därinne är det fullsatt. "Vill du stänga dörren efter dig". Javisst, jag som trodde jag hade någon efter mig. Kakbuffé för 65 kronor eller kaffe/te och en kaka för 30? Buffé blir för mycket för mig, väljer te och en kaka, rulltårta. Det är rejäla bitar. Betalar i butiken. Motorcykelgänget väller ner från ovanvåningen, måste bli tomt däruppe. Går upp för trappen, som kantas av kopparkittlar. På takbjälkarna står burkar. I rummet är vackra gamla allmogeblå möbler, bl.a. ett fint skåp. Inne i skåpet finns kaffekoppar. Ett sällskap på tre gör mig sällskap. En ung man kommer och dukar av efter motorcyklisterna. Slår mig ner med mitt te och min rulltårta, som smakar utmärkt, trevligt småprat med de andra runt bordet. Går ner i butiken. Det är inte mycket bröd kvar, men ett danskt rågbröd finns kvar till mig.

I Vismarlöv finns en runsten, den står vid Vismarlövs bygata, passar på att titta till den. För fyra år sedan var den imålad, idag syns inget. Kör hem förbi höstplöjda åkrar i det skånska slättslandskapet.

Länk:
Vismarlövs Väv & Bagarstuga

Karta