Söndrebro
i östra utkanten av Östra Sönnarslöv över Söndre å. Bron har två valv och är 13 meter lång, 5 meter bred och 3 meter hög. Vackert. Vacker är också ån som flyter mellan hagarna.

8 april 2021
Det är nu motorväg förbi Tollarp. Vet inte hur man kommer till Östra Sönnarslöv från. Kör in på gamla vägen till Tollarp, där vet jag hur man kör av till Östra Sönnarslöv. Kör förbi kyrkan och genom byn. I östra utkanten av byn rinner Söndre å under vägen. Över ån är en gammal stenbro, strax intill landsvägen. Innan bron är en plats för att parkera.

Bron har två valv och är 13 meter lång, 5 meter bred och 3 meter hög. Vet inte när den är byggd. Stenar hindrar bilkörning på bron. Bägge sidor av bron har en stenkant. Bron är precis intill den nya bron. Därifrån ser man bro bra. Den andra sidan är lite besvärliggare att komma ner till, risigt och finns lite träd som fallit. Går ändå bra att kommer ner och se in i valven. Uppströms bron är en fin hage, har varit här en gång när fruktträd blommat. Vackert. Vacker är också ån som flyter mellan hagarna.

Går man på stigen uppströms kommer man till en lärkträdsplantage, och senare till dalgången Åbjer. Går dit för att se på lärkträdsblom och vidare till dalgången.

Karta
GPS: WGS84 decimal (lat, lon) 55.881796, 14.026218