Ivö klack
på norra Ivön är en kulle med högsta punkten 134 meter över havet. Högsta punkten är platt och bara skog. Finns en fin utsiktsplats på västra sidan. Norrut är ett kalkbrott där man kan hitta fossiler.

11 april 2019
Kommer med bilfärjan 10.20 till Ivön efter en natts sömn och frukost på Bäckaskogs slott. Gör först ett besök vid Ugnsmunnarna. Dåligt med blåsippor jämfört med förra besöket. Letar efter fossiler. Kör vidare till Ivö klack.

Vid parkeringen finns en skylt med slingor att gå. Vi väljer den blå slingan på fyra kilometer som går via högsta punkten 134 meter över havet. I början utsikt norrut över kalkbrottet och sjön. Sedan bra stig, till en början fortsatt uppför, genom lövskog. Till höger går ett stengärde mot toppen i skogen. Mellan träden skymtar sjön. En utsiktsplats utan bra utsikt. En stig avviker till högsta punkten, platt och bara skog. Går neråt genom björkskog. Förbi ett stort stengärde. Sedan viker stigen norrut och uppåt förbi högsta punkten igen. En fin utsiktsplats, en pil visar dit. Stigen går relativt brant neråt förbi klippor i lövskogen. Tillbaka till parkeringen. Går till kalkbrottet och letar fossiler. En fin dag, fem sex grader och sol. Har inte mött någon i dag.

Tar färjan kl 15. Stannar till i Hörby och fikar på Boijerts vid Gamla Torg.

Karta