Lindskogen
väster om Brösarp är en gammal blandskog med avenbok, ek, lind och bok. Hackspettens favorit, står det. Inget om humlornas favorit.

20 juni 2016
Tar västerut i Brösarp. Söderut på Vantalänganvägen. Efter en kort sträcka är en parkering. Ett par har ställt sin husbil där. Går den spärrade vägen till Vantalängan. Rastplats på Skåneleden. En lada från 1800-talet. En familj grillar.

Följer vägvisaren mot Lindskogen. Hoppas på blomning, doft och humlor. Går bron över Verkeån. Lite vatten i ån. Stigen går genom djungel. Stora blad av pestskråp. Ormbunkar. Anis.

Var är Lindskogen? Följer en gul led österut. Nej, ser ingen blommande lind. Ingen doft. Inga humlor. Vänder. Följer gula leden västerut mot Alunbruket. En skylt, detta är Lindskogen. Gammal blandskog med avenbok, ek, lind och bok. Hackspettens favorit, står det. Inget om humlornas favorit.

Ser ingen blommande lind. Ingen doft. Inga humlor. Kanske högt upp? Frågar ett sällskap. Ser ut som frågetecken.

Sitter ner med kaffe vid ån. Vid Vantalängan sitter husbilsparet och grillar. Kör till Brösarps gästis och äter en tallrik med lax, ål och sill. Äppelmust och kaka på Alunbrukets kaffestuga.

Karta