Sillhövda (h)
dåligt spel, segern med 5-1 grundlades under de sista tio minuterna.

16 juni 2012: HIF - Sillhövda 5-1 (1-1)

På papperet en enkel hemmamatch mot jumbolaget Sillhövda. Risk för underskattning. Laddar upp med en fika på Hembygdsparkens café, en pärla. Går vidare till Österås. Ingen större kö till biljettluckan. Mannen i luckan undrar om jag inte ska ha pensionärsrabatt!! Många år dit än. Sätter oss på den enkla läktaren. Domartrion kommer ut, den förste domare jag sett med mohikanfrisyr. Spelet börjar. Ops, Sillhövda nickar i ribban. Strax efter gör HIF 1-0, själen lugnar sig. Sillhövda står upp bra, men mediokert spel. HIFs tränare är bekymrad, Sillhövdas dirigerar sina spelare. Sillhövdaspelare missar bollen, blir arg och sparkar till en vattenflaska som nästan träffar linjemannen. Blir varnad. Publiken följer det sömniga spelet. Aj, hög spark och näsblod. Nog samme som blev varnad nyss, utvisad. Ajajaj, med tio man gör Sillhövda 1-1. Paus och korv.

Jag måste gå på toaletten trots att spelet börjar igen. När jag efter förrättat värv passerar omklädningsrummen gör HIF 2-1 på straff. Det missar jag. Fortfarande sömnigt spel. Tillbud på fler HIF mål. Det skulle bli ostadigt väder, någon har paraply med sig i det strålande vackra vädret. Åskådarna njuter av vädret istället för spelet. Nästa generations spelare får lära sig att inte underskatta sämre lag. På slutet tar det fart, HIF gör tre snabba mål. Mina nerver lugnar sig. Sillhövda får en spelare till utvisad, för vad uppfattar jag inte. Möjlighet till fler mål, men Sillhövdas målvakt är duktig. Slutsignal, 5-1 är godkänt men inte spelet. Två Hässleholmslag toppar nu serien. Ser bra ut. Firar med en Mariestads öl på en uteservering på första avenyen.

Vi har stämt träff med en fotbollsointressad kvinnlig bekant för middag på statt, men fullbokat. Blir en hyfsad biffstek på Casablanca istället.

HIF tränare

UPPLEV MIOR
Mior
Mjörn
Vandringar
Skånebilder
Felisia
Resor
Släkten
Trädgården
Fotboll
Självporträtt

SKÅNE
Skånebilder
Mellersta Skåne
Nordvästra Skåne
Nordöstra Skåne
Sydvästra Skåne
Sydöstra Skåne
Fornminnen
Gränsland
Kyrkor
Skåneleden

VANDRA
Vandringar
Fjällflora
Abisko
Jotunheimen
Kungsleden
Marsfjällen
Samariaravinen
Sarek
Sylarna
Vindelfjällen
Zinal 1982
Wales 2008
Fjällen 2009