Brösarps södra backar
backlandskap med vyer vid Brösarp. På våren prunkar floran, mest välkänt är gullvivorna.

26 april 2014
God natts sömn och en stärkande frukostbuffé på Brösarps gästgivaregård. Går utmed landsvägen till Brösarps södra backar. Ingen stätta in, får krypa under stängslet.

Fortsätter uppe på kullarna och får en vacker utsikt. Vägen slingrar sig mellan backarna. I väster syns bortom Brösarp de norra backarna. Gullvivor dekorerar kullarna. Enstaka grupper med backsippor. Taggtråd och stengärden avgränsar betesmarker. Finns inga stigar eller stättor. Får krypa under taggtråden. Backarna böljar, stora bestånd med gullvivor. En träddunge med marken full av gullvivor. Går med landsvägen en bit bort. Kommer fram till rastplatsen. Förvånansvärt få bilar på parkeringen. Ett fåtal människor strosar runt. Går tillbaka uppe på kanten, I öster skymtar havet. Gullvivor på slänterna. På en slänt håller en orkidee på att slå ut. Njuter av prakten och vädret. Sträckan är bara en dryg kilometer, upp och ner, utsikten, blommorna gör den lång i tid.

Hittar en stätta in till Brösarp, slipper krypa under taggtråd. Äter en sallad till lunch på café Smulan. Några män har kört från västra Skåne bara för att äta kardemummabullar. En massa annat också ser det ut som.

Karta