Dalstorp (h)
Säsongen har börjat illa. Tippat topplag men är bottenlag. Seger mot Dalstorp (i Västergötland) ger lite hopp.

6 juni 2018: HIF - Dalstorp 3-0
Tåg till Hässleholm. Laddar upp med öl på Casablanca. Går genom kyrkogården och tittar till föräldrarnas grav. Ser fint ut. Strax innan Österås idrottsplats ligger HIFs "nya" klubbstuga. Den förra satte någon fyr på för ett antal år sedan. På Österås är en ny läktare, den gamla började förfalla.

Har varit en dålig säsong, men matchen börjar bra. 1-0 efter sex minuter. HIF är det bättre laget. 2-0 är välförtjänt. Paus och korv. Andra halvlek lik den första. Vackert inlägg, över försvararen, lyftning i mål. 3-0. Ändå nervöst, man vet aldrig med HIF. Men det håller. Bra.

Går via Linnéskolan. Här gick jag på gymnasiet. Idag en högstadieskola. Pizza på Casablanca. För länge sedan klöv man stadsparken med en väg. Inte mycket till stadspark. Axel Ebbes på demantehällen finns kvar.

Kaos på stationen. En olycka i Höör och alla tåg inställda. Kaos med ersättningsbussar. Ingen vet när eller vart. Frågar förarna. Lund? Nähä inte det. Eslöv, Höör men inte till Lund. Ingen annan att fråga. 20.30 börjar tågen gå. Synd om de som jäktade till bussarna. Lugnt på tåget.

Korv

UPPLEV MIOR
Mior
Mjörn
Vandringar
Skånebilder
Felisia
Resor
Släkten
Trädgården
Fotboll
Självporträtt

SKÅNE
Skånebilder
Mellersta Skåne
Nordvästra Skåne
Nordöstra Skåne
Sydvästra Skåne
Sydöstra Skåne
Fornminnen
Gränsland
Kyrkor
Skåneleden

VANDRA
Vandringar
Fjällflora
Abisko
Jotunheimen
Kungsleden
Marsfjällen
Samariaravinen
Sarek
Sylarna
Vindelfjällen
Zinal 1982
Wales 2008
Fjällen 2009