Mior - Släkten - Personer

Något om personer

Detta är farmors broder Nils som dog 1915. Han ville inte ta över gården utan tog värvning i Ystad där han ådrog sig TBC och dog på Broby Sanatorium.

Detta är farmors far och mor. Per och Anna Larsson. Per dog 1930. Per hade tydligen syskon som emigrerat till Amerika och från dem fick han en massa information. Han lär ha varit väldigt kunnig på och intresserad av Amerikas presidenter.

Anna var också framsynt. Hon brukade berätta: att det kommer minsann snart så att man kan se bilder från olika platser hemma i vardagsrummet och säkert kommer det någonting så att man kan flyga till olika länder. Anna lär också ha varit väldigt väldigt snäll och omtänksam.

Sigrids son Per-Ove flyttade med sin mormor, när Sigrid gifte sig. Per-Oves far var förlovad med Sigrid men dog tragiskt precis innan de skulle gifta sig.

Detta är en bild av Sigrid som sitter i stolen och har grannens barn i knäet och min farmor, dvs Sigrids syster Anny, står bredvid. Det är 12 år mellan Sigrid och sladdbarnet Anny så min farmor kan vara 3 år och Sigrid kanske 15.

Källa: Min kusin