Café Miao
café i Köpenhamn där man till maten eller fikat kan kela med en katt.

25 januari 2015
På H.C. Andersens Boulevard 5A, inte långt från Rådhusplatsen, ligger kattcaféet Miao. Caféet serverar inte katter utan  kattcafé innebär att där finns katter. Om de känner för det gör de en sällskap när man tar en fika eller äter något.  Alltså inte en plats för kattallergiker.

Flera dörrar hindrar katterna från att smita ut. Kakutbudet är begränsat, det verkar främst vara enklare mat som är huvudsaken. Kakorna är idag äppelkaka eller morotskaka. Äppelkakan är nybakad men det är inte morotskakan blir vi upplysta om. Väljer äppelkaka och cappuccino. Det finns ingen ledig katt. Äppelkakan är mycket god, cappuccinon godkänd. Räknar till sex katter som ligger och slöar på olika håll. På en vägg hänger information om katterna. En rödhårig katt ligger i knät på en gäst.

Gästen går, vi får överta den rödhårige. Guffe heter den. Böcker och dekoration går i kattens tecken. När de vill dra sig undan av olika behov har de ett eget krypin. Till köket kommer inte katterna. När vi går lämnar vi över Guffe till en man med dotter, de blir glada. Guffe verkar nöjd med sitt nya knä. Katthår kan man borsta av sig innan man går.

Café Miao